slide1 slide2 slide3 slide4

Tim Knol

Van Zondag 30 april 2017, 15:00 tot Zondag 30 april 2017, 18:00
Geplaatst door Hanneke
Categorieën: Singer/songwriter
Hits: 1512

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single ‘Sam’ werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol, en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met ‘Days’, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals (Lowlands, Pinkpop etc.), in talloze clubs en deed een theatertour. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek.

Op Tim’s derde album ‘Soldier On’ klinkt hij volwassener. Een muzikant die in korte tijd veel meemaakte. De goede en minder goede momenten van drie jaar onderweg zijn terug te vinden op deze plaat. OOR schreef: ‘De liedjes klinken gelaagder, melodieuzer en meer uitgebalanceerd dan op zijn voorgaande werk. Daarbij zijn de teksten zijn meest persoonlijke tot nu toe en is zijn stem zowel leniger als vaster’.

In maart 2015 laat Tim zich van een hele ander kant zien. Die maand verschijnt er een plaat van The Miseries, een garage/punk/powerpop band die hij begint met 3 vrienden uit Hoorn. Met deze band worden er een stapel puntige, harde maar enorm catchy liedjes geschreven die doen denken aan The Ramones, Pavement en The Replacements. De recensies zijn himmelhoch jauchzend! The Miseries toeren langs vele clubs en festivals dat jaar. Tim is een muzikale allesvreter met bezieling het hoogst in het vaandel. NRC schrijft: ‘The Miseries beste rockband op Noorderslag’.

Tim heeft net z’n uitgebreide ‘Lost & Found’ theatertour afgesloten. In het najaar van 2017 moet zijn nieuwe 4-de album gaan verschijnen.

Site www.timknolofficial.com

Entree € 15,00 | Willem & Ivo serveren op verzoek een lekkere plate. 

U dient voor deze voorstelling kaarten te reserveren. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Swingsoos
Schoterlandseweg 28, 8412 SZ  Hoornsterzwaag.
Telefoon: (0516) 46 27 00. Mobiel: (06) 27 39 63 97

Email: info@swingsoos.nl
Website: www.swingsoos.nl